Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo - Huisartsenpraktijk De Klapperhoek Beveren

COVID-19

Voor symptomatische personen wordt een zelftest nog steeds aanbevolen, vooral bij contact met kwetsbare personen. Een positieve zelftest moet niet worden bevestigd door een PCR-test of een sneltest.

Een test door een gezondheidswerker wordt niet langer systematisch aanbevolen voor iedereen die symptomen vertoont, maar een zelftest kan nuttig zijn.

Een sneltest of PCR is bij zorgverleners of personen in nauw contact met mensen met een verminderde immuniteit wel aangewezen. Hebt u zo'n test nodig kan dit via volgende kanalen:

Als, na telefonisch contact, een klinisch onderzoek nodig is zullen wij u een afspraak geven op de praktijk.

Bel ons op, een raadpleging op de praktijk is meestal niet nodig. Bij ernstige symptomen zoals ademhalingsproblemen, neem zeker contact op met de praktijk.

Een ziekteattest kan enkel via een arts, wij bezorgen u dit attest na een telefonisch contact.

U blijft thuis zolang u ziektesymptomen hebt, een verplichte isolatie van 7 dagen is niet meer nodig.

Vaccinatie tegen covid en griep is in het najaar van 2023 sterk aanbevolen voor wie meer kwetsbaar is. 

De vaccinaties zijn niet verplicht, maar bieden bescherming tegen een ernstig ziekteverloop. Ook na het doormaken van een covid- of griepinfectie is vaccinatie nog aangewezen om je immuunsysteem een boost te geven.

Na vaccinatie kan je wel nog besmet raken, maar de kans dat je ernstig ziek wordt vermindert aanzienlijk.

Bij wie adviseren we een vaccinatie?

 • personen van 65 jaar en ouder
 • personen die langdurig verblijven in een zorgvoorziening, bijvoorbeeld in een woonzorgcentrum
 • personen met bepaalde onderliggende gezondheidsproblemen
  • longaandoeningen
  • leveraandoeningen
  • metabole aandoeningen zoals diabetes type 1 en 2 
  • hartaandoeningen 
  • neurologische aandoeningen en ernstige psychische aandoeningen zoals dementie
  • bepaalde zeldzame ziekten (waaronder het syndroom van Down). 
 • alle personen met immuunstoornissen en hun gezinsleden
 • zwangere vrouwen
 • personen met obesitas (BMI > 40)
 • alle personen die in de zorgsector werken, in en buiten zorginstellingen

Ja, wij voorzien vaccinatiemomenten in oktober en november 2023. Dan kan u, zo gewenst, zowel een vaccin laten zetten tegen griep als tegen covid. U maakt hiervoor telefonisch een afspraak. U belt hiervoor liefst in de voormiddag met onze verpleegkundige. 

De vaccinatiezaterdagen in 2023 zijn: 14/10, 21/10,18/11 en 25/11. Deze vaccinatiemomenten zijn enkel voor vaccinaties en niet voor voorschriften, resultaten of andere vragen.

Indien u een covidvaccin wil, vermeld u dat zeker bij het inplannen, wij moeten deze bestellen. Een griepvaccin haalt u zelf bij de apotheek (zonder voorschrift).

Risciopatienten kunnen zo gewenst vroeger een vaccin krijgen bij onze verpleegkundige (bel hiervoor in de voormiddag) of bij de apotheek.

Griepvaccin

Elk najaar voorzien wij een aantal zaterdagen om griepvaccins te zetten. Om een plaatsje te hebben op deze prikmomenten vragen wij u om onze praktijk te contacteren (best in de voormiddag). Onze verpleegkundige plant voor u een afspraak in. U kan combineren met een covidvaccin, gelieve dit te melden bij het maken van de afspraak. Een griepvaccin gaat u zelf halen in de apotheek, een covidvaccin zal beschikbaar zijn op de praktijk.

Geplande zaterdag in 2023: 14/10, 21/10, 18/11 en 25/11.

Meer lezen over de griepvaccinatie?

Indien u 50+ bent dan kan u zonder voorschrift een griepvaccin ophalen bij uw apotheek, uw apotheker regelt alles voor de terugbetaling. Bent u jonger en bent u risicopatiënt of wenst u een griepvaccin? Dan kan u telefonisch een voorschrift aanvragen. Enkel voor bepaalde risicogroepen is het vaccin terugbetaald.

Meer lezen over de griepvaccinatie?

Afspraken

U kan dit telefonisch doen op het nummer +32 (0)3 775 93 70 of via de online agenda.

U belt naar onze praktijk op het nummer +32 (0)3 775 93 70​​​​​​​. Wij hebben vaak nog reserveplaatsjes die wij kunnen invullen.

De meeste documenten worden ingevuld tijdens een raadpleging. Hebt u twijfels, bel dan uw arts tijdens het belmoment. Het belmoment met de arts vindt plaats tussen 12u30 en 13u00 en tussen 18u00 en 18u30.

Huisbezoeken

We bekijken de situatie per individu. Mensen die niet meer mobiel zijn of om medische reden niet op de praktijk geraken, worden door onze artsen graag thuis geholpen.

Op de praktijk hebben we echter wel meer mogelijkheden om iedereen grondig te onderzoeken. Bij voorkeur gebeurt een consultatie dus op de praktijk en niet thuis.

U kan een huisbezoek aanvragen. Gelieve dit voor 10 uur te doen. De agenda’s van onze artsen zijn snel ingevuld, dus de kans dat ze naar u thuis kunnen komen verkleint wanneer u later belt. Bekijk ook zeker even de vraag hier net boven.

Keuze van arts

Het is mogelijk om in een groepspraktijk een arts te kiezen waarbij u meestal zal langskomen. Deze arts zal ook de houder zijn van uw globaal medisch dossier.

In geval van drukte, vakanties of urgenties kunnen wij u niet garanderen dat u altijd bij de arts van uw keuze kan komen. In een groepspraktijk kunnen alle artsen uw dossier raadplegen. Het is dus een groot voordeel dat er altijd iemand beschikbaar is om u verder te helpen.

Uiteraard respecteren wij uw keuze en proberen wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw vraag.

Belmoment

Elke werkdag zijn er 2 belmomenten. Tussen 12u30-13u en tussen 18u-18u30 Deze belmomenten zijn voor korte vragen. Uitgebreide vragen en problemen worden besproken tijdens een consultatie.

Meer lezen over het belmoment met de arts?

Tijdens het belmoment als het een kort overleg vereist, tijdens een consult als er meer uitleg nodig is.

Meer lezen over het belmoment met de arts?

Bloedafnames

Elke werkdag tussen 8u en 8u30 worden wij op de praktijk bijgestaan door een verpleegkundige van het Wit gele kruis. U zorgt dat u uiterlijk om 8u30 aanwezig bent.

Meer lezen over een bloedafname?

Bloedafnames gebeuren nooit zonder voorschrift. U dient altijd eerst contact op te nemen met uw arts om te overleggen welke onderzoeken nodig zijn. Uw arts zorgt voor een voorschrift.

Meer lezen over een bloedafname?

Voorschriften

Medicatie vraagt altijd enige voorzichtigheid. Het liefste wordt die voorgeschreven tijdens een consultatie. Dan kan uw arts alles goed opvolgen en nakijken. Als u toch iets vergat te vragen dan kan onze verpleegkundige u in bepaalde gevallen verder helpen.

Nieuwe medicatie wordt ook steeds door onze artsen opgestart. Indien het langer dan 6 maanden geleden is dat u langskwam bij uw arts, dan boekt u een afspraak in om uw medicatie voor te laten schrijven.

Meer lezen over voorschriften?

Uw medicatievoorschriften worden direct op uw paspoort geplaatst. Uw apotheker leest uw paspoort in en kan zo zien wat onze artsen hebben voorgeschreven.

Deze manier van werken gaat veel sneller, papieren voorschriften gaan vaak verloren en het is beter voor het milieu. U kan met uw paspoort ook bij eender welke apotheker terecht. Wij moeten uw voorschrift niet meer doormailen naar de apotheek van uw keuze.

Meer lezen over voorschriften?

Zelf resultaten en medicatieoverzicht raadplegen

Op www.cozo.be kan u al uw resultaten terugvinden. U kan inloggen via ITSME of met uw paspoort.

Nieuwe patiënten

Door een nijpend tekort aan huisartsen is het in alle praktijken zeer druk. Indien u een huisarts heeft binnen groot Beveren dan vragen wij om bij uw vaste huisarts ten rade te gaan. Die heeft immers uw globaal medisch dossier en kent u het beste.

Wanneer een huisarts met pensioen gaat dan bekijken wij uiteraard de mogelijkheden om bij ons in de praktijk aan te sluiten. We bekijken dit natuurlijk per situatie en waar u woont (artsen kunnen geen grote afstanden afleggen bvb. voor huisbezoeken).

Wanneer u als nieuwe patiënt op de praktijk bent toegelaten dan vragen wij u om eerst even langs te komen op de praktijk om uw dossier aan te maken. U brengt hiervoor uw paspoort mee. Onze verpleegkundige kan dan een dossier voor u aanmaken en u meer uitleg geven over de werking van onze praktijk.

U vraagt uw vorige arts om uw dossier elektronisch door te sturen naar ons. Zo kunnen onze artsen alles tijdig doornemen en u op de best mogelijke manier helpen.

Uw vaste arts moet tijdig zijn vakantieregeling kenbaar maken en een vervangende collega aanduiden. Gelieve ook die vervangende collega te raadplegen.

Verhuis

Als u verhuist en u kiest een andere huisarts dan zorgen wij ervoor dat uw dossier bij deze nieuwe arts terecht komt. Wij bezorgen dit elektronisch.

De Klapperhoek deelt graag praktische informatie, handige tips en alles wat je moet weten over uw afspraak

Klapperstraat 68a, 9120 Beveren-Waas
+32 3 775 93 70
Created by Udesite