Oeps, deze browser wordt niet meer ondersteund.
Verouderde browsers kunnen jouw computer blootstellen aan veiligheidsrisico's. Om de beste ervaring te krijgen met het gebruik van onze site, kan je best werken met een nieuwere browser. Klik op één van de icoontjes om een nieuwe browser te installeren.
Logo - Huisartsenpraktijk De Klapperhoek Beveren

COVID-19

Ja, bij symptomen zoals hoesten, keelpijn, koorts, grieperig gevoel, smaakverlies, spierpijn of kortademig doet u best een coronatest.

Een test door een gezondheidswerker wordt niet langer systematisch aanbevolen voor iedereen die symptomen vertoont, maar een zelftest  blijft aangeraden (in combinatie met algemene maatregelen zoals het dragen van een masker).

Een sneltest of PCR is bij zorgverleners of personen in nauw contact met mensen met een verminderde immuniteit wel aangewezen. Hebt u zo'n test nodig kan dit via volgende kanalen:

Via volgende websites kunt een testcode aanvragen: mijngezondheid.be of mijncoronatest.be/

Als, na telefonisch contact, een klinisch onderzoek nodig is zullen wij u een afspraak geven op de praktijk.

Bel ons op, een raadpleging op de praktijk is meestal niet nodig. Bij ernstige symptomen zoals ademhalingsproblemen, neem zeker contact op met de praktijk.

Een ziekteattest kan enkel via een arts, wij bezorgen u dit attest na een telefonisch contact.

Je gaat in isolatie gedurende 7 dagen, te tellen vanaf het begin van je symptomen (eerste dag van symptomen = dag 0) of zo geen klachten van de dag van je positieve test.

Op het einde van deze 7 dagen mag je uit isolatie als je ten minste 3 dagen zonder koorts bent en er een duidelijke verbetering is van de ademhalingssymptomen. Zo niet neem je contact op met de praktijk. 
Een test op het einde van de isolatieperiode is NIET nodig.

Elke persoon die contact heeft gehad met een bevestigd COVID-19 geval binnen de 2 dagen voor het begin van de symptomen tot het einde van de besmettelijkheidsperiode van het geval (einde van de isolatie), loopt risico besmet te zijn.

Had je een hoogrisicocontact en heb je symptomen? Doe een test. Test je negatief, dan moet je niet quarantaine.

Had je een hoogrisicocontact en heb je geen symptomen? Bekijk dan onderstaande mogelijkheden.

Een besmetting in het gezin?

Er geldt een sterke aanbeveling om een mondmasker te dragen voor alle contacten buiten het huishouden gedurende 7 dagen na het hoog-risicocontact of, als het mondmasker niet mogelijk is, dagelijks een zelftest te doen. Deze aanbeveling geldt voor alle personen van 6 jaar en ouder, ongeacht de vaccinatiestatus.

Een contact met iemand buiten het gezin?

Er gelden geen quarantainemaatregelen, let wel op algemene hygiëne- en preventieregels (bv. het vermijden van contact met een persoon die risico loopt op ernstige ziekte).

Vanaf november 2022 zullen de covidvaccinaties niet meer gebeuren in de vaccinatiecentra maar wel via de huisarts of de apotheek.

Aangezien dit voor ons zelf moeilijk te organiseren valt verwijzen we graag naar de apothekers. Wil u een afspraak maken bij een apotheker kijk dan op de website:www.apotheek.be

Wij hebben nooit covidvaccins liggen, dus maak hiervoor online zeker geen afspraak.

Voor algemene vragen rond het coronavaccin? Tel 1700 of kijk op de website laatjevaccineren.be.
 

Griepvaccin

Elk najaar voorzien wij een aantal zaterdagen om griepvaccins te zetten. Deze data verschijnen tijdig op onze website. Om een plaatsje te hebben op deze prikmomenten vragen wij u om onze praktijk te contacteren (best in de voormiddag). Onze verpleegkundige plant voor u een afspraak in.

Meer lezen over de griepvaccinatie?

Indien u 50+ bent dan kan u zonder voorschrift een griepvaccin ophalen bij uw apotheek, uw apotheker regelt alles voor de terugbetaling. Bent u jonger en bent u risicopatiënt of wenst u een griepvaccin? Dan kan u telefonisch een voorschrift aanvragen. Enkel voor bepaalde risicogroepen is het vaccin terugbetaald.

Meer lezen over de griepvaccinatie?

Afspraken

U kan dit telefonisch doen op het nummer +32 (0)3 775 93 70 of via de online agenda.

U belt naar onze praktijk op het nummer +32 (0)3 775 93 70​​​​​​​. Wij hebben vaak nog reserveplaatsjes die wij kunnen invullen.

De meeste documenten worden ingevuld tijdens een raadpleging. Hebt u twijfels, bel dan uw arts tijdens het belmoment. Het belmoment met de arts vindt plaats tussen 12u30 en 13u00 en tussen 18u00 en 18u30.

Huisbezoeken

We bekijken de situatie per individu. Mensen die niet meer mobiel zijn of om medische reden niet op de praktijk geraken, worden door onze artsen graag thuis geholpen.

Op de praktijk hebben we echter wel meer mogelijkheden om iedereen grondig te onderzoeken. Bij voorkeur gebeurt een consultatie dus op de praktijk en niet thuis.

U kan een huisbezoek aanvragen. Gelieve dit voor 10 uur te doen. De agenda’s van onze artsen zijn snel ingevuld, dus de kans dat ze naar u thuis kunnen komen verkleint wanneer u later belt. Bekijk ook zeker even de vraag hier net boven.

Keuze van arts

Het is mogelijk om in een groepspraktijk een arts te kiezen waarbij u meestal zal langskomen. Deze arts zal ook de houder zijn van uw globaal medisch dossier.

In geval van drukte, vakanties of urgenties kunnen wij u niet garanderen dat u altijd bij de arts van uw keuze kan komen. In een groepspraktijk kunnen alle artsen uw dossier raadplegen. Het is dus een groot voordeel dat er altijd iemand beschikbaar is om u verder te helpen.

Uiteraard respecteren wij uw keuze en proberen wij zoveel mogelijk tegemoet te komen aan uw vraag.

Belmoment

Elke werkdag zijn er 2 belmomenten. Tussen 12u30-13u en tussen 18u-18u30 Deze belmomenten zijn voor korte vragen. Uitgebreide vragen en problemen worden besproken tijdens een consultatie.

Meer lezen over het belmoment met de arts?

Tijdens het belmoment als het een kort overleg vereist, tijdens een consult als er meer uitleg nodig is.

Meer lezen over het belmoment met de arts?

Bloedafnames

Elke werkdag tussen 8u en 8u30 worden wij op de praktijk bijgestaan door een verpleegkundige van het Wit gele kruis. U zorgt dat u uiterlijk om 8u30 aanwezig bent.

Meer lezen over een bloedafname?

Bloedafnames gebeuren nooit zonder voorschrift. U dient altijd eerst contact op te nemen met uw arts om te overleggen welke onderzoeken nodig zijn. Uw arts zorgt voor een voorschrift.

Meer lezen over een bloedafname?

Voorschriften

Medicatie vraagt altijd enige voorzichtigheid. Het liefste wordt die voorgeschreven tijdens een consultatie. Dan kan uw arts alles goed opvolgen en nakijken. Als u toch iets vergat te vragen dan kan onze verpleegkundige u in bepaalde gevallen verder helpen.

Nieuwe medicatie wordt ook steeds door onze artsen opgestart. Indien het langer dan 6 maanden geleden is dat u langskwam bij uw arts, dan boekt u een afspraak in om uw medicatie voor te laten schrijven.

Meer lezen over voorschriften?

Uw medicatievoorschriften worden direct op uw paspoort geplaatst. Uw apotheker leest uw paspoort in en kan zo zien wat onze artsen hebben voorgeschreven.

Deze manier van werken gaat veel sneller, papieren voorschriften gaan vaak verloren en het is beter voor het milieu. U kan met uw paspoort ook bij eender welke apotheker terecht. Wij moeten uw voorschrift niet meer doormailen naar de apotheek van uw keuze.

Meer lezen over voorschriften?

Zelf resultaten en medicatieoverzicht raadplegen

Op www.cozo.be kan u al uw resultaten terugvinden. U kan inloggen via ITSME of met uw paspoort.

Nieuwe patiënten

Door een nijpend tekort aan huisartsen is het in alle praktijken zeer druk. Indien u een huisarts heeft binnen groot Beveren dan vragen wij om bij uw vaste huisarts ten rade te gaan. Die heeft immers uw globaal medisch dossier en kent u het beste.

Wanneer een huisarts met pensioen gaat dan bekijken wij uiteraard de mogelijkheden om bij ons in de praktijk aan te sluiten. We bekijken dit natuurlijk per situatie en waar u woont (artsen kunnen geen grote afstanden afleggen bvb. voor huisbezoeken).

Wanneer u als nieuwe patiënt op de praktijk bent toegelaten dan vragen wij u om eerst even langs te komen op de praktijk om uw dossier aan te maken. U brengt hiervoor uw paspoort mee. Onze verpleegkundige kan dan een dossier voor u aanmaken en u meer uitleg geven over de werking van onze praktijk.

U vraagt uw vorige arts om uw dossier elektronisch door te sturen naar ons. Zo kunnen onze artsen alles tijdig doornemen en u op de best mogelijke manier helpen.

Uw vaste arts moet tijdig zijn vakantieregeling kenbaar maken en een vervangende collega aanduiden. Gelieve ook die vervangende collega te raadplegen.

Verhuis

Als u verhuist en u kiest een andere huisarts dan zorgen wij ervoor dat uw dossier bij deze nieuwe arts terecht komt. Wij bezorgen dit elektronisch.

De Klapperhoek deelt graag praktische informatie, handige tips en alles wat je moet weten over uw afspraak

Klapperstraat 68a, 9120 Beveren-Waas
+32 3 775 93 70
Created by Udesite